Information om allergi

Information til børn/unge, der behandles med allergivaccination samt deres familier.

 

Ved allergivaccination får du indsprøjtet stigende mængde af de æggehvidestoffer, som du er allergisk for med henblik på at din krop kan danne antistoffer, der for hindrer den allergiske reaktion.

Idet din krop udsættes for netop det du er allergisk for, kan der i sjældne tilfælde forekomme allergiske symptomer efter indsprøjtningen af ekstraktet.

De alvorlige reaktioner kommer indenfor ½ time og vil blive behandlet i klinikken.

Af og til kan der komme mindre alvorlige reaktioner hjemme.

 1. Ved stort hævelse/rødme på injektionsstedet skal du tage et antihistamin (allergipille). Hvis reaktionen er meget generende vil vi ikke øge dosis af ekstraktet ved næste injektion.

   

 2. Ved lette astmasymptomer skal du tage 2 pust af den blå medicin og kontakte os i klinikken, hvis det er i vores åbningstid. Er det udenfor åbningstiden og hjælper medicinen ikke i løbet af 15 minutter, skal I tage på skadestuen.

   

   

 3. Hvis der kommer nældefeber andre steder på kroppen end svarende til indstik stedet, eller hævelse i svælget eller svære astma symptomer skal ambulancen tilkaldes med besked om reaktion efter allergivaccination. Tag et antihistamin og 2-4 pust af den blå medicin i ventetiden.

   

Hvis du er i tvivl om evt. reaktioner, kan du ringe til os:

 

Børneklinikken

Børne- og allergilæge Marta Nir

Telefon 3887 1848

 

 

allergiskema

Værd at vide om allergi